Activități educative și de sprijinire a comunității locale

Fundația Dacica s-a implicat încă de la înființare în viața socială a comunei Boșorod prin organizarea de activități culturale destinate comunității locale, în special tinerilor și copiilor și prin fondarea unei biblioteci publice la sediul Centrului de Studii al fundației.

Fundația a încheiat parteneriate de colaborare cu Școala Gimnazială Boșorod în mai multe proiecte culturale în care aceasta a fost implicată și a inclus școala în proiectul Educație la înălțime, unul dintre proiectele câștigătoare ale  concursului  național intitulat „ RO SMART în Tara lui Andrei”, finanțat de OMV Petrom.

În 2016, Fundația Dacica a constituit, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Boșorod și ai Școlii Gimnaziale, Grupul de lucru pentru dezvoltarea turistică a comunei Boșorod care are ca scop punerea în practică a unui plan de acțiuni pentru dezvoltarea turismului cultural în zona cetății dacice Piatra Roșie, aflată pe teritoriul comunei, și pentru creșterea conștientizării importanței monumentului în rândul populației locale.

Fundația Dacica a intervenit în susținerea unor cazuri sociale din comună, prin colectarea de fonduri necesare dotării cu instalație de încălzire a locuinței unei familii aflate în dificultate și prin organizarea de acțiuni de sprijinire morală în cazul unor copii cu probleme medicale.

Nu în ultimul rând, s-au creat locuri de muncă prin intermediul Pensiunii Dacica, care numără actualmente 8 angajați din rândul populației locale. Aceștia beneficiază de transport și masă gratuită în zilele de lucru și de 2 excursii pe an de câte 4 zile în diverse zone ale țării, care includ vizitarea unor muzee și monumente istorice, drumeții și divertisment.