CUM MĂ IMPLIC

Proiectele și activitățile Fundației Dacica sunt finanțate prin donații, sponsorizări și venituri provenite din încasările Pensiunii Dacica. Puteți susține cercetarea istorică și promovarea patrimoniului de epocă dacică redirecționând 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Dacica sau făcând o donație în contul nostru.

REDIRECȚIONAȚI 3,5%

Începând cu 2020, puteți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către un ONG înscris în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscal. Puteți verifica înregistrarea Fundației Dacica în acest registru accesând acest link și introducând codul fiscal 25795930.

Această redirecționare nu presupune nici o cheltuială pentru dumneavoastră. Este doar o opțiune în legătură cu utilizarea unei părți din banii pe care i-ați virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute anul trecut. Dacă nu alegeți să susțineți nici o organizație, toată suma va rămâne la bugetul de stat.

1.     Dacă în anul 2020 ați realizat venituri din salarii și asimilate salariilor, pensii și/sau din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică, DESCĂRCAȚI FORMULARUL 230, precompletat cu datele Fundației Dacica.

2.     COMPLETAȚI FORMULARUL:

-       De mână: Imprimați și completați de mână, cu majuscule, datele personale. Semnați formularul.

-       Electronic: Completați pe calculator câmpurile editabile ale formularului electronic în format pdf cu datele personale.

-       Pentru a completa online trebuie să aveți instalată aplicația Adobe Reader.

-       Puteți semna formularul ”desenând” semnătura cu mouse-ul sau încărcând o imagine scanată a semnăturii (click pe butonul Editare și semnare apoi pe pictograma cu peniță.

Nu este necesară specificarea sumei, instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii.

3.     TRIMITEȚI FORMULARUL folosind una dintre modalitățile următoare:

-       Trimiteți prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, sau depuneți direct la registratura administrației financiare de care aparțineți  formularul completat și semnat. Găsiți aici lista completă a administrațiilor financiare județene și serviciilor fiscale orășenești împreună cu lista localităților arondate, adresa și numărul de telefon.

sau

-       Trimiteți formularul completat electronic sau printat, completat manual și scanat către noi, la adresa de e-mail fundatia@dacica.ro, urmând ca noi să-l trimitem la ANAF (conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020). Puteți folosi de asemenea serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

Data limită pentru trimiterea formularelor este 25 mai 2021.

4.     Dacă în anul 2020 ați realizat venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice, DESCĂRCAȚI DECLARAȚIA UNICĂ, precompletată cu datele Fundației Dacica.

Declaratia unica NU se poate depune de catre ONG.

FACEȚI O DONAȚIE ÎN CONT

Puteți vira suma pe care doriți să o donați în conturile noastre deschise la ING Bank:

RO09 INGB 0000 9999 0882 1250 ING – cont în lei