CUM MĂ IMPLIC

1.      REDIRECȚIONEAZĂ 2%

Dacă sunteți salariați, persoane fizice autorizate sau obțineți venituri din profesii liberale (medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect etc.), puteți susține financiar proiectele noastre fără să vă fie afectat bugetul, cerând statului să redirecționeze către Fundația Dacica 2% din impozitul pe venit pe care l-ați plătit. Trebuie doar să completați și să depuneți (sau trimiteți prin postă) până la data de 25 mai 2015 formularul 230 (pentru impozitul pe salariu) sau formularul 200 (pentru alte venituri) la Administrația Finanțelor Publice de care aparțineți.

Pasul 1

Descărcați și tipăriți în 2 exemplare

pentru impozitul pe salariu                  FORMULARUL 230
pentru alte venituri                               FORMULARUL 200

și completați-l cu datele fundației noastre:

Anul:                                                   2014 (anul anterior, pentru care deja s-a plătit impozitul)
Denumire entitate nonprofit:             FUNDAȚIA DACICA
Cod de identificare fiscală:                25795930
Cont bancar (IBAN):                           RO97RNCB0745110650960001, BCR Călan

și cu datele dumneavoastră personale

sau

Descărcați

pentru impozitul pe salariu                 FORMULARUL ELECTRONIC 230
pentru alte venituri                              FORMULARUL ELECTRONIC 200

precompletat cu datele fundației noastre, completați-l electronic cu datele dumneavoastră personale și tipăriți-l în 2 exemplare.

Pasul 2

Semnați formularele și depuneți-le sau trimiteți-le prin poștă recomandat la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu.

Adresele le puteți găsi aici.

Conform O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". Donatorii, în caz că doresc, pot să comunice fundației faptul că au depus formularele respective.

2.      SPONSORIZEAZĂ

În cazul în care dețineți o societate comercială care are profit și plătește impozit, ne puteți sponsoriza, iar suma pe care ne-o oferiți se scade direct din impozitul datorat statului.

Sumele donate de companii se scad direct din impozitul pe profit, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

• nu depășesc 20% din impozitul pe profit datorat;
  • sunt în limita a 0,3% din cifra de afaceri.

Practic, puteți sponsoriza fără să vă coste nimic.

Sponsorizările sunt reglementate prin Art. 21, aliniatul 4, litera p, Codul fiscal.

Cheltuielile cu sponsorizările care depășesc baremul menționat pot fi înregistrate contabil sub formă de cheltuieli nedeductibile.

Pasul 1

Semnarea contractului de sponsorizare al cărui draft îl puteși descarca de aici.

Pasul 2

Societatea comercială va plăti până la sfârșitul anului suma prevăzută în contract printr-o plată obișnuită, care va fi înregistrată contabil la fel ca orice altă cheltuială. În momentul plății impozitului către stat, această sumă va fi scăzută din totalul de plată.

3.     DONEAZĂ PRIN TRANSFER BANCAR

Puteți susține programele noastre de cercetare, făcând o donație prin transfer bancar, direct în contul nostru:

Beneficiar:                                          FUNDAȚIA DACICA
Cod de identificare fiscală:               25795930
Adresa:                                               Com. Boșorod, sat Alun, nr. 40, jud. Hunedoara
Cont bancar (IBAN):                          RO97RNCB0745110650960001, BCR Călan

4.      DONEAZĂ ONLINE