BAZA MATERIALĂ

• Cabana Mare (Pensiunea Dacica, 3 margarete), ce include 8 camere duble și 8 băi;
  • Campingul Dacica (2 margarete), alcătuit din 5 bungalouri cu grup sanitar exterior și foișor;
  • Cabana Mică (pentru personal), 2 camere și spații tehnice;
  • Casa Albă (sediul Editurii Dacica și al Centrului de Studii), alcătuită din living, sală de conferințe cu videoproiector și internet prin satelit, birouri, spații tehnice și recepția Pensiunii Dacica;
  • Casa Veche, o casă-monument cu o vechime de peste 100 de ani, complet renovată, cu terasă și anexe, ce adăpostește bucătăria și sala de mese.

2. Clădiri construite în stil tradițional, renovate sau conservate de Fundația Dacica:

• două poiate cu o vechime de aproximativ un secol, una pe dealul Piatra Roșie, renovată complet, și o alta în Valea Alunului, în curs de renovare;
  • o căsuță cu o singură cameră, în Valea Alunului, situată sub pădure, pe malul apei, în curs de renovare;
  • o casă cu patru dormitoare, pe dealul Piatra Roșie, la cca 400 m depărtare de cetate, construită în stil tradițional (cu bază din piatră și suprastructura din bârne de brad îmbinate prin „încleștare”), renovată complet.

Baza Materiala

Fundația Dacica deține un patrimoniu imobiliar în satul Alun, în apropierea cetății dacice Piatra Roșie, atât pe dealul Piatra Roșie, la o depărtate de cca 400 m de cetate, cât și în Valea Alunului, la nord de cetate. Acesta include mai multe ha de teren și o serie de construcții, o parte a acestora grupate în Campusul Dacica – un complex de clădiri în Valea Alunului, având ca destinație desfășurarea de activități științifice, culturale și de turism. Scopul achiziționării terenului l-a reprezentat protejarea zonei din proximitatea cetății dacice.1. Campusul Dacica este situat în satul Alun, la poalele dealului Piatra Roșie, la vărsarea pârâului Tisa în Valea Alunului, în locul numit de săteni „Gura Tisei”. Este alcătuit din:

• Cabana Mică (pentru personal), 2 camere și spații tehnice;